Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Logopédia hírek képes leírás - Logopédia.tlap.hu
részletek »

Logopédia hírek - Logopédia.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: logopedia.tlap.hu » Logopédia hírek
Keresés
Találatok száma - 6 db
A logopédia európai napja

A logopédia európai napja

A logopédia európai napja 2012. március 6. Témája: A kommunikáció több mint fluencia Kerületünkben a logopédusok a XVIII. kerületi SOFI gyógypedagógusai, akik kihelyezett tanárként végzik munkájukat a kerület óvodáiban és általános iskoláiban. Iskolánk logopédiai munkaközösségének honlapját minden kedves szülő és érdeklődő felkeresheti.

Állami segítséget kér a bentlakásos beszédjavító

Állami segítséget kér a bentlakásos beszédjavító

Évek óta a szükségesnél kevesebb állami normatívából kénytelen ellátni feladatát az ország egyetlen, kollégiummal is rendelkező beszédjavító általános iskolája, amely a kőszegi Nagy László Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény részeként működik.

Év-Kör-Tánc

Év-Kör-Tánc

Folytatjuk testnek és léleknek üdítésére (pedagógiai mentálhigiéné) szánt programunkat. Következő alkalom 2012. április 21. szombat, a tavasz jegyében. A belépés díjtalan. Helyszín: Seneca Beszéd Stúdió, Budaörs. Előzetes bejelentkezés szükséges.

Logopédia Gödöllőn - Mozgás, beszéd, készségfejlesztés

Logopédia Gödöllőn - Mozgás, beszéd, készségfejlesztés

Logopédia Gödöllőn Mozgás, beszéd, készségfejlesztés Mozgás: játékos foglakozások 3 éves kortól: az egyensúlyrendszer sokoldalú fejlesztése speciális tornaeszközök segítségével, mozgásos helyzetekben, játékosan. Ajánlott: izomgyengeség, egyensúlyi problémák, beszédfejlődési zavarok, úszás-, mászás kimaradása, rövid idejű figyelem, veszélyérzet, illetve feladat elfogadás hiánya, ügyetlen mozgás esetén. Alapozó terápia: nagy mozgással segít a beszédfejlődésben, a mozgás koordináció fejlesztésében, jobb és bal megkülönböztetésében, a domináns kéz kialakulásában, az olvasás és írás elsajátításában. Beszéd indítás, beszédhibák javítása, kézügyesség fejlesztése, iskola-előkészítés.

Mi lesz a beszédhibás gyerekkel?

Mi lesz a beszédhibás gyerekkel?

Mi lesz a beszédhibás gyerekkel? Bezár a Logopédia Intézete Budapesten. Megszűnik Magyarország egyetlen Logopédia Intézete Budapesten a Damjanich utcában, mert nincs rá pénz, pedig beszédhibás gyermek és felnőtt az van bőven - tájékoztat a Híradó.

Új helyre költözött a Logopédiai Szakszolgálat Kecskeméten

Új helyre költözött a Logopédiai Szakszolgálat Kecskeméten

Új, az eddigieknél lényegesen kényelmesebb, a szakmai munkát jobban kiszolgáló épületbe költözött a Nyíri Úti Módszertani Központ intézményegysége, a Logopédiai Szakszolgálat. 2009. november 2-től új működési helyen: a Czollner tér 1. szám alatt fogadja a város óvodáiból, iskoláiból érkező, logopédiai ellátást igénylő gyermekeket, tanulókat.

Tuti menü