Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Logopédia - diszgráfia képes leírás - Logopédia.tlap.hu
részletek »

Logopédia - diszgráfia - Logopédia.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: logopedia.tlap.hu » Logopédia - diszgráfia
Keresés
Találatok száma - 4 db
A diszgráfia tünetei

A diszgráfia tünetei

A diszgráfia tünetei A diszgráfia a tanulási zavarok egy formája. Gyakran társul a diszlexiával. Tünetei megnyilvánulnak az íráskészség gyengeségében, valamint helyesírási hibákban. Az íráskép rendezetlen, a betűk formája szálkás, szögletes. Sokszor nem tudja a gyermek követni a füzet vonalait, hol alá, hol fölé csúszik a ceruza.

A diszgráfiáról

A diszgráfiáról

A diszgráfia a tanulási zavarok egy formája. Gyakran társul a diszlexiával. Tünetei megnyilvánulnak az íráskészség gyengeségében, valamint helyesírási hibákban. A diszgráfia tünetei: Görcsös, sok esetben hibás a ceruzafogás. A diszgráfiás rányomja az írószert a papírra.Gyakran fölöslegesen felkapkodja a ceruzát.

Diszgráfia

Diszgráfia

A diszgráfia (latinul dysgraphia) jelentése: írászavar. A görög disz és a graphia szavakból alkották, ahol a disz jelentése rosszul, a graphia írás. Hasonlóan a diszlexiához, óvodás korú gyerekeknél, akik nem tudnak még írni, itt is legfeljebb csak veszélyeztetettségről beszélhetünk. A diszgráfia esetében sem feltétlenül jelenik meg az összes tünet minden esetben és itt is előfordulhat, hogy mindkét fajtája egyszerre jelenik meg egy gyerek esetében. Ilyenkor megesik, hogy teljes írásképtelenséget okoz. A diszgráfia megjelenhet önállóan is, vagy lehet a diszlexia írásbeli megnyilvánulása. Lehet a rossz mozgáskoordináció tünete is.

Logopédia segítség a diszgráfiás gyermekeknek

Logopédia segítség a diszgráfiás gyermekeknek

Diszgráfia Különböző okai lehetnek annak, ha egy gyermek írását nem lehet elolvasni. Szóba jöhet specifikus helyesírási nehézség, írási nehézség, amikor a kézírás annyira egyenetlen, hogy szinte olvashatatlanná válik.

Tuti menü