Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Logopédia linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Logopédia képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: logopedia.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 78 db
 Zölderdő óvoda - logopédia és természetvédelem

Zölderdő óvoda - logopédia és természetvédelem

Logopédia csoportjainkba szeretettel várunk : jó értelmi képességű, de megkésett beszéfejlődésű beszédészlelési, beszédmegértési problémás súlyos beszédhibás diszlexia veszélyeztetett író-rajzoló mozgásban ügyetlen gyermekeket!

13 megfigyelés dadogó emberekről

13 megfigyelés dadogó emberekről

Nehezen engedjük el magunkat, nem csak a beszédben, hanem általában... abban, amit érzünk és abban, amit hajlandóak vagyunk kockáztatni. Nem állunk két lábbal a talajon. Nem tudjuk pontosan kik vagyunk, mert túlságosan sokat adunk mások véleményére. Túlságosan mások kedvében akarunk járni.

A beszédről

A beszédről

A beszédről A Seneca Stúdió szakmai koncepciója szerint a beszédtechnika és kommunikáció fejlesztése öt pilléren nyugszik. Ezek a következők: koncentráció légzés (lazítás) hangadás kiejtés kifejező beszéd és nonverbális kommunikáció Koncentráció A gyakorlatok célja a beszédhez és a kommunikáció sikeréhez elengedhetetlen, több csatornán is ébren tartható figyelem fejlesztése. Alkalmazása során megszilárdul a belső beszéd képessége, ami jó hatással van a közvetlen memória csiszolására is. Ezáltal kialakul, illetve fejlődik a tárgyalási technikának az az eleme, hogy képesek vagyunk a partnerünkre figyelni, miközben mégis erősen koncentrálni tudunk saját következő mondandónkra, argumentációnkra. Kitűnően alkalmas még ez a feladatsorozat a ritmusérzék fejlesztésére, az egyenletes lüktetés érzékeltetésére, szabályos megvalósítására. Ez a lüktetés - belsővé válva - segíti a szép, tagolt beszédmód kialakítását, különösen a hadaró típusú beszéd esetén. esetén.

A beszédszervek leírása és működése

A beszédszervek leírása és működése

A beszéd az emberi szervezet rövid időtartamú, rezgésjellegű ráhatása a környezetet betöltő levegőrétegre, amelyet más emberi szervezetek fognak fel. A beszédfolyamat létrejöttét biztosító szervek más biológiai funkciót is szolgálnak, tehát nincs külön speciális szerv a beszéd számára.

A dadogás megértése

A dadogás megértése

Amikor valakit stresszhatás ér, a teste egyes izmai feszültté válnak. A feszültség mérhető. Elektródákat lehet elhelyezni a feszülő izmok mentén, amit egy erre a célra kitalált mérőkészülék fog fel. Kiderítették, hogy egyes emberek izmai jobban megfeszülnek, mint másoké, és hogy mindenki fókuszálja a feszültséget teste valamely pontjára.

A dadogás rossz szokás

A dadogás rossz szokás

A cikkből megismerhetjük tudatalattink két lakóját, a hüllőt és a tehenet. Valamint megtudjuk, hogy miért pont nálunk alakult ki a dadogás, és hogyan tanultuk azt meg? Ezen kívül bemutatom neked F. M. Alexandert, aki a testük helyes használatára tanította az embereket, köztük dadogókat is.

A dadogás rossz szokás, avagy amikor a tehén és a hüllő irányít

A dadogás rossz szokás, avagy amikor a tehén és a hüllő irányít

A cikkből megismerhetjük tudatalattink két lakóját, a hüllőt és a tehenet. Valamint megtudjuk, hogy miért pont nálunk alakult ki a dadogás, és hogyan tanultuk azt meg? Mivel szokásról van szó, ezért le is tudunk róla szokni, ha akarunk. Még sem tesszük. Vajon miért? Talán, mert még sosem tudatosítottuk magunkban, hogy egy megváltoztatható szokással van dolgunk. Persze felmerül az emberben, hogy tudott ez kialakulni? Miért pont velem?

A dadogásod csak a jéghegy csúcsa, de mi van a felszín alatt?

A dadogásod csak a jéghegy csúcsa, de mi van a felszín alatt?

A dadogásod csak a jéghegy csúcsa, de mi van a felszín alatt? A jéghegyek tulajdonsága, hogy csak 10% látszik ki a vízből. Vedd észre, ami téged a legjobban zavar (a dadogásod), és aminek az eltüntetésébe annyi energiát ölsz, valójában a problémád 10%-a. Akkor, miből tevődik össze a többi?

A dadogásról

A dadogásról

Kifejező cím. Lajos Péter könyve valóban hasznos információkkal szolgál dadogóknak, érintett családtagoknak, szakembereknek és a téma iránt érdeklődőknek egyaránt. A Dadogásról - mindenkinek olvasmányos, informatív, szakmailag igényes munka, melyre régóta várnak mindazok, akik eddig hiába kerestek magyarnyelvű összegző, tájékoztató irodalmat a könyvesboltok polcain.

Hirdetés
A diszgráfia tünetei

A diszgráfia tünetei

A diszgráfia tünetei A diszgráfia a tanulási zavarok egy formája. Gyakran társul a diszlexiával. Tünetei megnyilvánulnak az íráskészség gyengeségében, valamint helyesírási hibákban. Az íráskép rendezetlen, a betűk formája szálkás, szögletes. Sokszor nem tudja a gyermek követni a füzet vonalait, hol alá, hol fölé csúszik a ceruza.

A diszgráfiáról

A diszgráfiáról

A diszgráfia a tanulási zavarok egy formája. Gyakran társul a diszlexiával. Tünetei megnyilvánulnak az íráskészség gyengeségében, valamint helyesírási hibákban. A diszgráfia tünetei: Görcsös, sok esetben hibás a ceruzafogás. A diszgráfiás rányomja az írószert a papírra.Gyakran fölöslegesen felkapkodja a ceruzát.

A Diszlexia

A Diszlexia

A diszlexia a nyelvvel, a beszéddel és az olvasástanulással kapcsolatos részképességzavar. Fő tünete az olvasási képesség elmaradottsága az életkor, iskolázottság és intelligencia alapján elvárható szinttől. Problémát okozhat a betűk, szavak, és számok felismerése, leírása, a leírt betűket felcserélhetik, vagy ellenkező irányban olvashatják. Az olvasott szöveget nehezen, és hibásan idézik vissza, lényegét nem tudják visszaadni.

A diszlexia tünetei kisiskolás korban

A diszlexia tünetei kisiskolás korban

Az óvodás korban gyakran nincsenek olyan árulkodó jelek, amelyek előre jeleznék az iskolai problémákat. Így aztán a tanévkezdés első heteiben, hónapjaiban szembesül a szülő és a pedagógus a ténnyel: a gyermek lassan halad, teljesítménye változó.

A diszlexiaveszélyeztetettség gyanúja

A diszlexiaveszélyeztetettség gyanúja

A diszlexiaveszélyeztetettség gyanúja 5-6 éves, óvodás gyermekeknél merülhet fel abban az esetben, ha a szülő, az óvónő vagy a logopédus a következő jelenségeket tapasztalja: - úgynevezett "rizikótényezők" (szülési sérülés, idegrendszeri sérülés, mozgásfejlődési zavar) - megkésett beszédfejlődés - nehezen induló nyelvi fejlődés

A garat, a gége és a hangképzés

A garat, a gége és a hangképzés

Garat (pharynx) helye: az orr és a szájüreg mögött függőlegesen elhelyezkedő cső, mely felső végével a koponya alaphoz rögzül felépítése: -nyálkahártya -vastag izomréteg szakaszai: orri szakasz ide vezet az orr üreg hátsó nyílása ide nyílik a fülkürt (tuba auditiva) ; nyomáskiegyenlítés itt található az orrmandula (tonsilla pharingea)

A horkolás

A horkolás

Az egyik leggyakoribb alvászavar az alvás közbeni légzési elégtelenség, más szóval kóros horkolás. Az éjszakai horkolás népbetegség, amely a felnőtt lakosság több mint felét érinti, de többé - kevésbé előfordul gyermekeknél is.

A légcső, gége, és a hangszalagok működési zavarai

A légcső, gége, és a hangszalagok működési zavarai

Légcső (trachea) A tüdőt a gégével összekötő 10-12 cm hosszúságú, 2-2,5 cm átmérőjű cső, falazata 16-20 C alakú porcból áll, mely szilárdságot ad, s megakadályozza a légcső összeesését. Nyálkahártyájában számos mirigy van, ezek tartják nedvesen a nyálkahártyát, a folytonos ki- és belégzés szárító hatásával szemben.

Tuti menü