Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Beszédfejlődés képes leírás - Logopédia.tlap.hu
részletek »

Beszédfejlődés - Logopédia.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: logopedia.tlap.hu » Beszédfejlődés
Keresés
Találatok száma - 5 db
A beszédről

A beszédről

A beszédről A Seneca Stúdió szakmai koncepciója szerint a beszédtechnika és kommunikáció fejlesztése öt pilléren nyugszik. Ezek a következők: koncentráció légzés (lazítás) hangadás kiejtés kifejező beszéd és nonverbális kommunikáció Koncentráció A gyakorlatok célja a beszédhez és a kommunikáció sikeréhez elengedhetetlen, több csatornán is ébren tartható figyelem fejlesztése. Alkalmazása során megszilárdul a belső beszéd képessége, ami jó hatással van a közvetlen memória csiszolására is. Ezáltal kialakul, illetve fejlődik a tárgyalási technikának az az eleme, hogy képesek vagyunk a partnerünkre figyelni, miközben mégis erősen koncentrálni tudunk saját következő mondandónkra, argumentációnkra. Kitűnően alkalmas még ez a feladatsorozat a ritmusérzék fejlesztésére, az egyenletes lüktetés érzékeltetésére, szabályos megvalósítására. Ez a lüktetés - belsővé válva - segíti a szép, tagolt beszédmód kialakítását, különösen a hadaró típusú beszéd esetén. esetén.

Beszédfejlődés

Beszédfejlődés

A mozgásfejlődés mellett a másik kedvenc téma, amin remekül lehet aggódni, az a beszédfejlődés. Mert anyáink állítják, hogy mi már másfél évesen beszéltünk, sógornőnk azt mondja az ő gyerekei már 1 évesen szavalták az Anyám tyúkját és akkor hogyan lehet, hogy a miénk 2 évesen még nem hajlandó erre? Beszéljünk akkor kicsit bővebben a beszédfejlődésről...

Beszédhibák, beszédzavarok

Beszédhibák, beszédzavarok

Minden szülő aggódik, egészséges lesz-e a gyermeke. Néhány rendellenesség csak bizonyos korban észlelhető. Ezek közé tartoznak a beszédhibák, beszédzavarok is. Ha a beszédhibás gyereket szülei nem viszik időben szakemberhez, logopédushoz, az egész életére kiható negatív következményekkel járhat.

Egyéni vagy kiscsoportos képességfejlesztő programok

Egyéni vagy kiscsoportos képességfejlesztő programok

Elérkezett az életemben egy olyan időszak, amikor váltani kellet. Sajnos kiszorultunk a közoktatásból. Nagyon hiányoztak a gyerekek nevetései és csíntevéseik. Férjemmel és több kollegámmal (szaktanárok) csak a gyerekek között érezzük jól magunkat.

Orvosvilág - tanácsok szülőknek

Orvosvilág - tanácsok szülőknek

Gondoltál már rá, hogyan tehetnél többet azért, hogy óvodás gyermeked érthetően, okosan tanuljon meg beszélni, bátran tudjon kérdezni, élményeit szavakba önteni? Voltál már büszke oviskorú gyermekedre barátok, rokonok, ismerősök előtt, mikor megkérdezték tőle a sztereotíp felnőtt kérdéseket? ,,Jaj, de nagy vagy! Hogy hívnak? Jársz oviba? Verset tudsz-e már?"

Tuti menü